Werpspelletjes bij de pupillen

Op de laatste atletiektrainersdag leerde ik dat de huidige generatie kinderen minder goed kan gooien dan de vorige. Voor pupillen is het dus van belang dat er veel gegooid wordt. Hier een paar lekkere gooispelletjes (nog aan te vullen). Met dank aan FUNdament-werpentrainers op verschillende atletiektrainerdagen.

Slingeren

Twee of meer groepen van ongeveer 6 atleten. Gebruik de onderstaande opstelling. In plaats van horden kun je ook een ladder neerleggen, of gewoon laten rennen.

De eerste van het team rent richting de slingerbanden en daarna richting de pionnen waarvandaan geworpen wordt. Hij of zij kiest de pion uit waarvandaan gegooid wordt. Als de band achter de lijn landt, ontvangt het team het corresponderende aantal punten. Zodra de band is geland, loopt nummer 2 naar de stapel slingerbanden. Het spel eindigt als de banden op zijn.

 

<<in bewerking>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *