Deze kwarktaart heb ik in juni 2023 gemaakt in een warme periode. Lekker fris dus, deze taart. Hij is gebaseerd op deze versie van de Greenbakers, maar ik kwam er tijdens het maken achter dat hier veel te veel bodem bij zat (dus heb ik er toen nog een kleintje bij gemaakt, deze staat op de foto).
Ingrediënten
- 250g lotuskoekjes (of een andere geschikte koekjessoort)
- 150g ongezouten plantaardige boter in blokvorm
- 300g verse aardbeien (en een paar extra voor versiering)
- 75g suiker
- 2 theelepels agaragar
- 400g Alpro kwark
- 250ml Alpro slagroom (uit de koelkast)
- 1 eetlepel vanillesuiker (voor het opkloppen van de slagroom)
Werkwijze
-
Bekleed de springvorm met bakpapier
-
Doe de folieverpakking met de koekjes in een schone plastic zak en ga er voorzichtig op staan om kruimels te maken
-
Smelt 150g boter in een pannetje en voeg de koekkruimels hier aan toe
-
Roer goed door en stort in de springvorm
-
Verdeel de kruimels gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast
-
Pureer 300g aardbeien
-
Verhit de aardbeienpuree samen met 75g suiker in een pannetje tot het kookt
-
Laat het 5 minuten op laag vuur indikken
-
Voeg 2 theelepels agaragar toe aan de aardbeienpuree en roer het goed door met een garde om het helemaal op te lossen
-
Voeg 400g kwark toe en meng het geheel met een garde tot een klontvrij mengsel
-
Verhit het mengsel op laag vuur voor 5 minuten en roer af en toe goed door
- Klop ondertussen met een keukenmachine met garde op de hoogste stand 250ml slagroom met een eetlepel vanillesuiker stijf (zodat er pieken inkomen, dit kan even duren)
- Laat het kwarkmengsel 5 minuten afkoelen
- Spatel de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel, maar wel zo dat er geen kleurverschil meer is
- Giet het mengsel op de koekbodem
- Zet de kwarktaart in de koelkast voor minimaal 1 uur
- Versier eventueel nog met wat plakjes aardbei