Atletiek

Trainingssuggesties #trainingmoetdoorgaan

Hieronder een paar technische trainingen die je zelf thuis kunt doen. Even goed de filmpjes bekijken en aantekeningen maken, en dan kun je zelf aan de slag. Maak de training eventueel af met nog een paar sprintjes of een korte duurloop. Voor een krachttraining, kun je ook de HIIT-trainingen doorlopen. In 30 minuten heb je dan weer je spieren aangezet. Klik op de titel voor het volledige artikel.

‘Meerkamptraining’ 19 april 2020

Samen met Detmar heb ik ruim een half uur gerend, met wat pauzes en intervallen. Daarna zijn we met wat nieuwe materialen in de speeltuin gaan trainen: krachttraining en stoten met een medbalslingeren met (vrij grote) BMX-bandenspeerwerpen met een 300 gr zware oefenspeerspringen over het toverkoord, om dat even uit te proberen. Zie de video!
Tags: Discuswerpen, Hoogspringen, Kogelstoten, Merrell Vapor Glove 4, Speerwerpen, Thuis

Discuswerpen voor thuis 16 april 2020

Heb je geen zin in speerwerken, misschien wel in discuswerpen. Hieronder ook een paar leuke oefeningen die je thuis kan doen. 1. Warming up met Sanna Kämäräinen 2. Stokoefeningen van Madisons Throws Club 3. Lijnoefeningen met MTC 4. Uitleg standworp met Arete Throws Nation 5. De handdoek uit de ring gooien met MTC Succes!
Tags: Discuswerpen, Thuis

Speerwerptraining voor thuis 16 april 2020

Er is zoveel te vinden op internet. We zagen een leuk filmpje van Melissa Boekelman op Instagram voor kogel. Waarom was dat er niet voor speer? Hier heb ik een paar oefeningen gevonden om even lekker te gooien, maar dan thuis. 1. Dynamische flexibiliteit Gebruik een bezem! Net even anders dan anders, maar wel lekker.…
Tags: Speerwerpen, Thuis

Atletiektraining 2 april 2020

#trainingmoetdoorgaan Warming-up Warm op als je dat nodig hebt, of doe het tijdens het mobiliteitsblokje hierna. 15 minuten mobiliteit met Ablackbirdsepiphany Beestachtig elastisch! 7 minuten stabiliteit met Micheal Wellington Track and Field | Core Circuit Using a Plate (of elk zwaar ding dat je hebt) 7,5 of 15 minuten snelheidstraining op 10 m2 met Men's…
Tags: Atletiek, Sprint, Thuis

Kijk ook eens hier