Vegan pannenkoeken

Voor ongeveer 12 pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 400 gr meel (pannenkoekmeel van de molen)
  • 800 ml ongezoete sojamelk (biologisch ah), of havermelk (zonnatura)
  • zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel baking soda (of toch bakpoeder!)
  • flinke snuf zout
Werkwijze

Ingrediënten door elkaar mengen. Soeplepel beslag bakken in een scheut zonnebloemolie.

Resultaat

Iets aan de droge kant, maar lekker! Een versie met gewone bakpoeder werkte misschien wel beter nog.

Tip  1: Sinds onze vakantie naar Frankrijk is speculoospasta een nieuw beleg voor op de pannenkoek.

Tip 2: Doe geen geprakte banaan erdoorheen als vervanger van ei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.